Chugoku Paints

Trefwoorden: Revisievergunning, Intrekking Brzo, Brandweerrapportage, Veiligheidsmanagementsysteem, Interne audits, Incidentenanalyses, Jaarrapportages.

Chugoku Paints B.V. is onderdeel van het Japanse Chugoku Marine Paints Ltd. Chugoku Paints B.V. is een bedrijf dat hoogwaardige innovatieve coatings produceert en is gevestigd op het industrieterrein Dintelmond te Heijningen.

Binnen Chugoku Paints B.V. worden zeer veel verschillende soorten producten geproduceerd voor toepassing op zeeschepen, binnenvaartschepen, jachten, containers, bruggen, off-shore installaties, koelwaterinlaten van energiecentrales, petrochemische tankopslagen en nog vele andere toepassingen waar hoogwaardige producten vereist zijn.

In de fabriek in Heijningen worden deze producten vervaardigd, verpakt en gedistribueerd naar een netwerk van centraal in Europa gelegen magazijnen en daarbuiten.

ES-Con is een van de huisadviseurs bij Chugoku Paints B.V.. Door de hoeveelheid gevaarlijke stoffen op de locatie viel Chugoku Paints B.V. onder het Besluit Risico’s Zware Ongevallen (Brzo). Door een sterk samenspel tussen Chugoku Paints B.V., ES-Con, andere adviseurs en logistieke partners is de totale hoeveelheid gevaarlijk stoffen op locatie gereduceerd tot een nivo waarop het Brzo niet meer van toepassing is.

ES-Con heeft voor Chugoku de intrekking Brzo en daaropvolgend de revisievergunningaanvraag verzorgd. Parallel hieraan liep het aanwijstraject bedrijfsbrandweren, waar ES-Con de brandweerrapportage voor heeft opgesteld. Voor alle trajecten is veelvuldig overleg geweest met de betrokken overheden. Chugoku heeft een veiligheidsmanagementsysteem dat zij continu verbetert en onderhoudt. Samen met Tauw verzorgt Es-Con de uitvoering van onderdelen van dit systeem, zoals de interne audits en incidentenanalyses. Op basis van de vergunning voor de moederorganisatie en de vereisten vanuit de branchevereniging, moet Chugoku over verschillende onderwerpen jaarrapportages opstellen. Deze rapportages worden door ES-Con opgesteld.